Hepreaa kolmella tasolla heinäkuussa – myös alkeet!

Alkaa pvm

07/01/2024

Päättyy pvm

07/05/2024

Kurssin kuvaus

Nykyheprean kielikurssit Helsingin Raamattukoululla

Alkeisryhmä ma-pe 1.–5.7. 2024 klo 16.00–17.00

Opettelemme nykyheprean painokirjaimet ja opit auttavasti lukemaan. Harjoittelemme kirjoittamaan käsin. Opit esittelemään itsesi ja mm. kysymään kuulumiset.

Kurssimateriaalina käytämme Opi hepreaa! -kirjaa (Lea Lyytikäinen, Itzhak Gamzu). Kirja olisi hyvä hankkia jo ennen kurssia, jolloin voit jo etukäteen hieman tutustua kirjaimiin.


Jatkoryhmä ma-pe 1.–5.7. 2024 klo 9.30–12.00 

Jatkamme heprean opiskelua Opi hepreaa! -kirjan (Lea Lyytikäinen, Itzhak Gamzu) kanssa, luvusta 8. Kieliopissa uutta on pa’al verbiryhmän laryngaalijuuret (esim. verbit ostaa, juoda, lukea), suorat objektimuodot ja ajanmääreet (tänään, tällä viikolla, tänä vuonna).

Osallistuja oppii lukemaan helpohkoa nykyheprean kieltä, esittelemään     itsensä ja kertomaan itsestään sekä kysymään kuulumisia pari- ja ryhmäkeskustelujen avulla. Harjoittelemme verbien käyttöä. Kurssilla on myös hepreankielistä musiikkia.

Edistyneet ryhmä ma-pe 1.–5.7. 2024 klo 13.00–15.30 

Luemme uutisia, keskustelemme, harjoittelemme myös sanojen painotusta ja intonaatiota. Opimme myös puhekieltä. Harjoittelemme arjen tilanteita, luemme tekstejä ja kirjoitamme. Kuuntelemme hepreankielistä musiikkia ja keskustelemme siitä.

Kieliopissa puhumme muun muassa nif’al-verbiryhmän preesensistä ja menneestä aikamuodosta (perfekti). Kannattaa kerrata tälle kurssille pa’al- ja pi’el-, hif’il ja hitpa’el-verbien perfekti. Niiden osaaminen ei kuitenkaan ole edellytys kurssille osallistumiseksi.

Kurssimateriaalina käytämme sekä Opi hepreaa! -kirjaa (Lea Lyytikäinen, Itzhak Gamzu) että Ulpan Ivrit -kirjaa (Prolog). Ulpan Ivrit -kirjan materiaalin saa tarvittaessa kopioina. Jos sinulla on Ulpan Ivrit -kirja, voit ottaa mukaan sen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

https://www.helsinginraamattukoulu.fi/index.php/muu-koulutus/nykyheprean-opiskelu

Opetuksen ajankohta

Lisätietoja

Yhteys

Toimittaja, opettaja ja kielenkääntäjä
Ninarose Keltto (os. Maoz)
Tel. +358504683677

ninarosemaoz@gmail.com | Yhteydenottolomake

Logo w. Slogan FIN (RGB) (NoBrdr) (NoBckgrd) (480x128)